JOGURT VIVO

Skład: Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactococcus lactis ssp: lactis, diacetylactis, cremoris.
Jogurt – szeroko rozpowszechniony produkt o wspaniałym smaku świeżo ukwaszonego mleka. Jest najbardziej popularnym produktem do codziennego spożywania.
Jogurt VIVO to zakwaska do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
Jogurt Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acydofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który ma szkodliwy wpływ na bakterie chorobotwórcze. Dzięki temu regularne spożywanie jogurtu zmniejsza ryzyko chorób układu trawiennego i zakażeń w przewodzie pokarmowym.
Zalety spożywania jogurtu
Jogurt gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Zalecany w diecie osób w każdym wieku, jednak szczególnie cenny w diecie seniorów, kobiet w ciąży i matek karmiących. Codzienne spożywanie jogurtu pokrywa zapotrzebowanie organizmu na aminokwasy, sole wapnia, witaminy i inne składniki odżywcze - ważne dla każdego z nas. Jest on też szczególnie przydatny dla sportowców i osób wykonujących zwiększone wysiłki fizyczne lub psychiczne.
Jogurt normalizuje trawienie, wspomaga wydalanie szkodliwych, toksycznych substancji z organizmu. Bakterie jogurtu wytwarzają znaczące ilości kwasu mlekowego, który hamuje wzrost bakterii powodujących różne choroby, w tym żołądka i dwunastnicy. Codzienne spożywanie jogurtu wzmacnia układ odpornościowy, zmniejsza częstość występowania ostrych zakażeń wirusowych dróg oddechowych, przeziębień i zaburzeń jelitowych.
Regularne spożywanie żywego jogurtu zwiększa tempo przemiany materii. To przyczynia się do normalizacji masy ciała i zawartości tkanki tłuszczowej.
Jogurt Vivo polecany jest dla:
- osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
- dla kobiet w ciąży i karmiących piersią,
- osób uprawiających sport oraz mających zwiększony wysiłek fizyczny,
- osób chcących poprawić odporność,
- dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
- seniorów,
- osób pragnących skuchdnąć,
- osób chcących odbudować mikroflorę,
- osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.
Jak przygotować jogurt domowy Vivo?
Poznaj sposób na przygotowanie jogurtu bez użycia jogurtownicy KLIKNIJ TUTAJ.
Można go zamówić tutaj.