STREPTOSAN VIVO

Skład: Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium
Jogurt 100-latków
Wyróżniającą, charakterystyczną cechą streptosanu jest wprowadzenie do jego składu bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji i jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.
Sposób na drożdzaki i infekcje bakteryjne
Produkt ma szereg zalet: zwiększoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom pobudzającym infekcje jelitowe i bakteriom gnilnym, zdolność zagnieżdżania się i aktywnego rozwoju w przewodzie pokarmowym. Zawarte w produkcie kultury bakterii tworzą niekorzystne środowisko dla drożdzaków i niekorzystnych bakterii.
Streptosan normalizuje przemianę materii, trawienie, pracę układu sercowo-naczyniowego, nerwowego i endokrynologicznego. Oczyszcza jelita z patogennej i gnilnej mikroflory, ma wpływ przeciwmiażdżycowy, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.
Streptosan jest szczególnie przydatny dla:
- osób z infekcjami bakteryjnymi (gronkowiec),
- osób z infekcjami grzybiczymi (Candida),
- seniorów,
- osób w trakcie leczenia chorób,
- chcących wesprzeć mikroflorę jelitową w codziennej diecie,
- chcących przeprowadzić oczyszczanie organizmu z toksyn i bakterii gnilnych.
Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.
Jak przygotować jogurt Streptosan?
Przeczytaj szybki sposób na przygotowanie jogurtu bez użycia jogurtownicy KLIKNIJ TUTAJ.