STREPTOSAN VIVO

Skład: Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium

Jogurt 100-latków

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą streptosanu jest wprowadzenie do jego składu bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji i jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.

Sposób na drożdzaki i infekcje bakteryjne

Produkt ma szereg zalet: zwiększoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom pobudzającym infekcje jelitowe i bakteriom gnilnym, zdolność zagnieżdżania się i aktywnego rozwoju w przewodzie pokarmowym. Zawarte w produkcie kultury bakterii tworzą niekorzystne środowisko dla drożdzaków i niekorzystnych bakterii.

Streptosan normalizuje przemianę materii, trawienie, pracę układu sercowo-naczyniowego, nerwowego i endokrynologicznego. Oczyszcza jelita z patogennej i gnilnej mikroflory, ma wpływ przeciwmiażdżycowy, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.

Streptosan jest szczególnie przydatny dla:

  • osób z infekcjami bakteryjnymi (gronkowiec),
  • osób z infekcjami grzybiczymi (Candida),
  • seniorów,
  • osób w trakcie leczenia chorób,
  • chcących wesprzeć mikroflorę jelitową w codziennej diecie,
  • chcących przeprowadzić oczyszczanie organizmu z toksyn i bakterii gnilnych.

Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.

Jak przygotować jogurt Streptosan?

Przeczytaj szybki sposób na przygotowanie jogurtu bez użycia jogurtownicy KLIKNIJ TUTAJ.